Ammannia senegalensis

De onderwatervorm van de Ammannia senegalensis
Ammannia senegalensis
2 Reviews | Review toevoegen
Een mooie rode plant die mooi afsteekt voor groene planten zal een prachtige aanwinst zijn als aan diverse eisen kan voldaan worden.
ÔéČ┬á1,95
Prijs per Pot
Aantal: 
Bestellen
 
Ammannia senegalensis

De Ammannia senegelansis is een bijzonder mooie rode plant die in de natuur wordt gevonden in Afrika en India.

Van Zuid-Afrika tot Egypte wordt de plant in de natuur gevonden. daar groeit hij meestal in moeras achtige omstandigheden die regelmatig onderwater staan. Vandaar dat de plant zowel boven al onder water het goed doet. Wel zijn de bovenwater en de onderwater vormen zeer verschillend van uiterlijk. Wij leveren de bovenwatervorm, deze zal zich aanpassen als hij eenmaal in het aquarium is geplaatst. Waar bij sommige planten de bovenwater bladeren eraf vallen zal bij de Ammannia senegalensis de bovenwater bladeren, mits de plant goed verzorgt wordt, gewoon blijven zitten.

De bovenwater(emerse) bladeren zijn groen en lepelvormig en onderwater zullen deze hun onderwater (submerse) vorm aannemen. Deze zijn roodbruin van kleur en heeft lange lancetvormige bladeren.

De plant is ideaal voor in de middenzone om het contrast van de groene planten te breken. Kan daarnaast ook als achtergrond plant worden gebruikt.

De plant heeft veel tot zeer veel licht nodig en daarnaast heeft deze plant een goede voeding nodig met CO2 toevoeging.

Als de plant eenmaal is aangeslagen en zijn onderwater vorm heeft aangenomen kan de plant worden gesnoeid en de toppen opnieuw worden geplant.

De plant is net als veel stengelplanten makkelijk te planten door de stengels afzonderlijk dicht op elkaar te planten. Dit gaat het makkelijkste met een plantenpincet.
 
Kenmerken:
Nederlandse naam: Kleine Cognacplant
Alternatieve namen: Cognacplant, Cognacplantje
Continent van herkomst: Afrika
Land(en) van herkomst: Angola, Tsjaad, Beide Congo`s, Ivoorkust, Egypte, Ethiopië, India, Kenia, Libië, Malawi, Mali, Mauritanië, Mozambique, Namibië, Niger, Nigeria, Senegal,Sierra Leone, Zuid-Afrika, Tanzania, Zambia, Zimbabwe
Plaats in aquarium: Middenzone en achtergrond
Maximale lengte: 50 cm

Minimale eisen:
Temperatuur: 22 tot 28 graden
Licht: Veel tot zeer veel
Co2: Ja (kan als de verlichting in orde is wellicht ook zonder)
Ph: 6,3 tot 7,3
Hardheid: zacht tot hard

Optimale omstandigheden:
Temperatuur: 24 tot 27 graden
Licht: veel/Zeer veel
Co2: Ja
Ph: 6,5 tot 6,9
Hardheid: Middel
Extra: -Bied goede voeding aan

Let op:
De Ammannia senegalensis die wij leveren is groen en zal pas in het aquarium onder de juiste omstandigheden rood kleuren.

Sorteren op:

Review toevoegen
Josje - 14-12-2014 22:39

Prachtige plant, mooi groen toen ik hem twee weken geleden in mij aquarium plaatste en ondertussen begint het langzaam een rode gloed te krijgen. Erg mooie plant!

Cathalijne - 17-02-2014 15:26

Toen ik het plantje ontving was hij erg groen. Even contact gehad met Richard van aquarium123. Met zijn tips en wat geduld is de plant inderdaad rood geworden . (niet zo rood als op de foto)

gr Cathalijne