Bacopa crenata

Bacopa crenata Bacopa crenata
Bacopa crenata Bacopa crenata
Bacopa crenata
0 Reviews | Review toevoegen
De Bacopa crenata ook wel Bacopa monnieri genoemd
ÔéČ┬á1,95
Prijs per pot
Aantal: 
Bestellen
 
Bacopa crenata

De Bacopa crenata ook wel Bacopa monnieri genoemd is een stengelplant met kleine ovale bladeren. Hij past zich aan, aan een hoop omstandigheden in het aquarium.

De plant komt wereldwijd voor en doordat de plant zich erg goed kan aanpassen komt hij in veel milieu`s voor. van rivieren, meren, moerasgebieden tot brakwatergebieden.

De plant kan eigenlijk op alle plaatsen in het aquarium. Dus bij veel verlichting ook op de voorgrond omdat hij dan een stuk compacter wordt. Maar de plant is het beste als middenzone plant omdat hij dan een plaatsje kan krijgen waar hij het meeste licht ontvangt.

De Becopa crenata is een makkelijke plant en heeft niet veel nodig om te overleven. Bij weinig licht zal de plant enorm langgerekt groeien wat niet mooi is. Bij veel licht zal de plant een stuk compacter worden en onder die lichtomstandigheden zla de plant dan ook het mooist zijn.

Het beste is om de plant te planten in een groep van een 10tal stengels in de middenzone.
 
Kenmerken:
Nederlandse naam: Fijnbladerige bacopa
Alternatieve namen: Klein vetblad, Brahmi,
Continent van herkomst: Australië, Europa, Afrika, Asië en Noord en Zuid-Amerika
Land(en) van herkomst: India, Nepal, Sri Lanka, China, Pakistan, Taiwan, Vietnam, VS, Argentinië, Australië, Bahamas, Bahrein, Barbados, Belize, Bhutaan, Bolivia, Brazilië, Cambodja, Chili, Costa Rica, Cuba, Dominicaanse Republiek, Ecuador, El Salvador, Frans Guyana, Grenada, Guadeloupe, Guatemala, Haïti, Honduras, Indonesië, Jamaica, Koewijt, Laos, Madagaskar, Maleisië, Mexico, Mozambique, Nicaragua, Nigeria, Oman, Pakistan, Panama, Peru, Filipijnen , Puerto Rico, Saudi Arabië, Somalië, Zuid-Afrika, Swaziland, Thailand, Trinidad en Tobago, Verenigde Arabische Emiraten, Jemen
Plaats in aquarium: Middenzone en achtergrond
Maximale lengte: 50 cm

Minimale eisen:
Temperatuur: 20 tot 30 graden
Licht: Normaal tot zeer veel
Co2: nee
Ph: 6 tot 8,5
Hardheid: zacht tot hard

Optimale omstandigheden:
Temperatuur: 24 tot 28 graden
Licht: Veel tot zeer veel
Co2: ja
Ph: 7,2 tot 8
Hardheid: Normaal tot hard
Extra:  

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.