Eleocharis acicularis (Naaldgras)
Eleocharis acicularis (Naaldgras)
5 Reviews | Review toevoegen

Naaldgras is onder de juiste omstandigheden een makkelijk plant om te houden.

€ 2,90
€ 1,45
Prijs per pot

Voorraad :

Aantal: 
Bestellen

Eleocharis acicularis (Naaldgras)

Naaldgras of in het Latijns, Eleocharis acicularis is één van de bekendste planten in het aquarium en is door zijn grasachtige uiterlijk een unieke verschijning in het aquarium. Het kan worden gebruikt om hele ¨grasvelden¨ te maken of plaats het bij/tussen stenen of hout. Dit geeft een speels effect.

De Eleocharis acicularis groeit van nature in moerassen, poelen en andere ondiepe waterwegen in Noord-Amerika en Europa. Door de Japanse Aquascaper Takashi Amano is de Eleocharis acicularis snel een populaire plant geworden voor te aquascapen. Aquascapers gebruiken de plant om een zacht en natuurlijk gevoel over te brengen

De Eleocharis acicularis ziet er net zo uit als de Eleocharis parvula . Echter is de Eleocharis acicularis twee keer zo hoog (15 cm) dan Eleocharis parvula (6 cm).

Één van de punten waar wel rekening mee gehouden moet worden is dat het naaldgras vervuiling kan vasthouden tussen zijn fijne sprieten. Dit kan voorkomen worden door de plant in stroming te plaatsen en door vissen of garnalen te plaatsen die het naaldgras schoon houden. U moet denken aan de Siamese algeneter (Crossocheilus Siamensis), Otocinclus, Japonica garnaal en andere alg etende garnalen.

Naaldgras is onder de juiste omstandigheden een makkelijk plant om te houden. Wel dienen voor het planten in het aquarium de sprieten kort te worden afgeknipt tot een 2 à 3 centimeter. Spoedig groeien er nieuwe lange sprieten. Als dit niet gedaan wordt dan zullen de sprieten bruin worden, wat natuurlijk niet wenselijk is.

Om de plant te snoeien kan het gewoon worden kortgeknipt. Het is aan te raden om dit regelmatig te doen, dit stimuleert nieuwe groei en houdt de plant mooi groen en fris.

Door de plant veel verlichting, een flinke dosis Co2 en een compleet spectrum aan voedingstoffen te geven zal deze goed gedijen in het aquarium. Aan de watersamenstelling stelt te plant niet veel eisen
 

Kenmerken:
Nederlandse naam: Naaldgras / Naaldwaterbies
Continent van herkomst: Noord-Amerika en Europa
Land(en) van herkomst: Verenigde staten, Canada, Noord Europa en ook in Nederland 
Plaats in aquarium: Voordgrond en middenzone in kleine aquaria.
Maximale lengte: 15cm

Minimale eisen:
Temperatuur: 15-26 graden
Licht: Normaal tot zeer veel
Co2: Niet nodig
Ph: 5.5 tot 8.5
Hardheid: Zacht tot Medium

Optimale omstandigheden:
Temperatuur: 20-25 graden
Licht: Zeer veel
Co2: Ja
Ph: 6 tot 7
Hardheid: Medium
Extra: -Schoon water
-Dieren of stromging om de sprieten vrij van vuil te houden
-Een goede plantenvoeding
-Regelmatig snoeien

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

martine massij - 16-07-2015 09:15

3 potjes besteld, afgeknipt en in het aquarium gezet, na een paar dagen, kwamen de eerste sprieten al goed omhoog, na een week al gekortwiekt, doe het dus echt prima, lijkt wel of de sprietjes na het knippen weer harder teruggroeien, dat grasveldje wordt echt geen probleem :-)

Gerrit Busweiler - 25-11-2014 14:16

deze plant met nog vele andere planten besteld, super snelle levering en mooie plantjes en een goede prijs!

renate -

Mooie frisgroene plantjes, afgeknipt tot ongeveer 2 cm en in kleine stekjes verdeeld, nu hopen op een mooie grasmat.

BERT SPAAN -

Deze met nog 7 andere planten besteld voor mijn aquarium. ZEER TEVREDEN!

R. van der Wijngaart -

Deze gekocht voor mijn Amano-style aquarium. Mooie volle pot!

Aantal

Prijs per pot (incl. btw)

1 of meer

€ 2,90  € 1,45

6 of meer

€ 2,25  € 1,45