Limnophila aromatica groen
0 Reviews | Review toevoegen

De lekker ruikende Limnophila aromatica is een prachtige aquariumplant die ideaal is voor in de middenzone van het aquarium

€ 2,95
Prijs per pot

Voorraad :

Aantal: 
Bestellen

Limnophila aromatica groen

De groene variant van de Limnophila aromatica komt uit Azië en groeit daar in de moerassen en rijstvelden. De plant is groeit zowel bovenwater als onderwater en kan zowel bovenwater(emmers) of onderwater(submers) bladeren aanmaken. Deze zijn erg verschillend van elkaar.

De plant is in de natuur te vinden in zacht zuur water en zal in het aquarium ook het beste doen onder deze omstandigheden. Het is matige groeier en omdat de plant ongeveer 40 centimeter hoog wordt, is deze ideaal voor middenzone. Door de Limnophila aromatica voldoende co2 en een rijk spectrum aan voedingsstoffen te geven zal deze erg mooi worden.

Doordat de onderwatervorm niet commercieel verkrijgbaar is verkopen wij de plant als bovenwatervorm in pot. Deze ziet er anders uit dan de onderwatervorm. Het is redelijk makkelijk om de plant over te wennen naar de onderwatervorm. Hierbij dient de plant gewoon als een normale stengelplant geplant te worden. Zodra hij gaat groeien zullen de nieuwe bladeren de ondervorm te hebben. Als de plant een flink stuk gegroeit is kunt u het beste het bovenste stuk afknippen en opnieuw planten. Het onderste stuk kan dan verwijderd worden of dient kort afgeknipt te worden.

Leuk om te weten is dat deze aromatische plant wordt veel gebruikt in de Vietnamese keuken. Het heeft de smaak en het aroma van citroen en komijn. De plant dankt zijn naam omdat hij gedijt in de rijstvelden.

Kenmerken:
Nederlandse naam: Rijstveld kruid
Continent van herkomst: Azië
Land(en) van herkomst: Vietnam en Cambodja
Plaats in aquarium: Achtergrond en middenzone
Maximale lengte: 40cm

Minimale eisen:
Temperatuur: 22-28 graden
Licht: veel tot zeer veel
Co2: Ja
Ph: 6 tot 7.5
Hardheid: Zacht tot Medium

Optimale omstandigheden:
Temperatuur: 25-28 graden
Licht: Zeer veel
Co2: Ja
Ph: 6.5 tot 7
Hardheid: Medium
Extra: De plant zal op zijn mooist zijn als hij veel voedingsstoffen krijgt.

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Aantal

Prijs per pot (incl. btw)

1 of meer

€ 2,95

6 of meer

€ 2,60  € 2,10