Easylife Nitro en Fosfo bundel
Easylife Nitro en Fosfo bundel
0 Reviews | Review toevoegen

Nitro en Fosfo bundel 250ml of 500ml

€ 16,90
€ 15,95
Prijs per 2 flessen

 

Velden met een * zijn verplichte velden
Aantal: 
Bestellen

Nitro & Fosfo

Bij een tekort of een verkeerde verhouding fosfaat-nitraat, kunnen de produkten Nitro of Fosfo gebruikt worden om het gehalte aan NO3 en/of PO4 op de gewenste waarde te brengen.

Dosering & Gebruik

Nitro

Gebruik: 10 ml per 500 liter verhoogt de NO3-concentratie met 2,0 ppm en de K-concentratie met 1,3 ppm. Fosfaatvrij.

Fosfo

Gebruik: 10 ml per 500 liter verhoogt de PO4-concentratie met 0,1 ppm. Nitraatvrij.

Bewaaradvies

Bewaren bij kamertemperatuur. Buiten bereik van kinderen houden.

Nieuwe inzichten leert ons dat nitraat en fosfaat geen reden zijn voor algvorming. Juist een gebrek aan deze macro-elementen leidt tot algvorming door ook weer het lekken van suikers uit de plant. Natuurlijk geeft een erg hoog gehalte aan fosfaat (>2,0 mg/l) wel algproblemen, maar een waarde van 0,5 - 2,0 mg/l PO4 is acceptabel en geen reden tot algvorming.

Normaal gesproken wordt de plant voorzien van N en P door het voeren van vissen of afvalstoffen. Echter bij weinig vissen, spaarzaam voeren of veel planten en licht, kan er juist een tekort ontstaan aan deze macro-elementen.

Veel mensen sturen het gehalte aan NO3-PO4 via de Redfield-ratio (Google eens op Redfield-ratio!) om een tekort op te heffen. De Redfield-ratio is de ratio tussen C-N-P, in de verhouding 105-16:1. In de praktijk gebruiken we de verhouding tussen N en P (16 : 1) en vertalen we dat grofweg naar de waterwaarden nitraat en fosfaat.

Met inbreng van extra nitraat (Easy-Life Nitro) en fosfaat (Easy-Life Fosfo) kan de juiste verhouding worden bereikt en wordt een tekort voorkomen.

in deze bundel zit:
- 1 fles Nitro 250ml
- 1 fles Fosfo 250ml
of
- 1 fles Nitro 500ml
- 1 fles Fosfo 500ml 

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.