Phoenix mos (Fissidens Fontanus)
0 Reviews | Review toevoegen

1 van de mooiste mossoorten voor in het aquarium

€ 5,95
Prijs per cup (80cm³)

Voorraad :

Aantal: 
Bestellen

Phoenix mos behoort tot de familie Fissidentaceae en dit maakt hem het buitenbeentje van andere mossen in het aquarium die behoren namelijk tot de Hypnaceaeen. Het mosje komt ook uit Noord-Amerika. Het wordt steeds populairder in de hobby dit komt door zijn bijzondere uiterlijk en op de juiste plek is het een weinig veeleisend mosje

Net als de meeste andere mossen is het een prima schuilplaats voor kleine en jonge visjes.

Phoenix moss is vernoemd naar de Feniks een Fabeldier uit de Griekse en Chinese mythologie. Het mos heeft iets weg van de vleugels die in vuur en vlam staan.

Net als andere mossen heeft Phoenix mos geen echte wortels. In plaats daarvan heeft het kleine haarachtige "handen" die hem helpen zich te hechten aan andere oppervlakken of objecten. Vervolgens gebruikt hij zijn bladeren en stengels om alle voedingsstoffen die hij nodig heeft op te nemen.

Fissidens Fontanus is over het algemeen donkergroen van kleur en zal vaak variëren in lichtere of donkerdere tinten, afhankelijk van de mate van veroudering. De jongere bladeren zien er lichtgroen uit, maar verkleuren naar olijfgroen en zwart naarmate ze ouder worden. De takken van Phoenix mos worden tot 2 centimeter en hebben dunne, lange en scherp uitziende bladeren. De bladeren zullen allemaal in een zeer nauwkeurig patroon aan de stam vastzitten.

Phoenix mos is vrij gevoelig voor zowel temperatuur als licht. Bij een overvloed aan licht en warmte zal het mos bruin worden. Warmer dan 26 graden vind deze mossoort ook niet fijn, een korte tijd kan dit wel. Net als veel andere mossen heeft Phoenix mos de neiging om een voorkeur te hebben voor zuur zacht water om in te groeien. Het ideale PH-niveaus ligt tussen de 6,0 en 8,0.

Bevestig het mos met Plantfix of binddraad op decoratie, dit soort mos is minder succesvol los in de bak.


Nederlandse naam: Fenixmos, 

Herkomst: Noord-Amerika (VS, Illinois)

Plaats: Op decoratie en achterwand
Max. lengte: nvt
Temperatuur: 5 tot 26 graden
Lichtbehoefte: Niet te veel, kleurt donker bij te veel licht

Deze mos heeft de tijd nodig om ze oorspronkelijke vorm in het aquarium te krijgen en vergt dus wat geduld.

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Aantal

Prijs per cup (80cm³) (incl. btw)

1 of meer

€ 5,95

3 of meer

€ 5,50  € 4,45

10 of meer

€ 5,25  € 4,45