Twitter aquarium123 tips juni 2014
We doen naast al onze aanbiedingen en nieuwe producten ook regelmatig handige tips op Twitter plaatsen. Elke maand plaatsten we een overzicht van de beste tips van de maand in een handig overzicht. Zo mist u nooit een tip!

 1. Met het warme weer het aquarium koel houden? Plaats een fles die half gevuld is met water in de vriezer. Plaats deze in het filter.

  Nadere verklaring
  Een populaire techniek voor het koelen van aquariumwater is om een ​​paar flessen water bevriezen en deze in het bioloog of de filterbehuizing te plaatsen. Dit zal het water geleidelijk doen afkoelen. Deze techniek is alleen geschikt voor de grotere aquaria, in kleinere aquaria zal de temperatuur te snel dalen wat niet goed is voor de vissen.

  Door meerdere flessen in de vriezer te plaatsen kunnen deze op de hele warme dagen worden uitgewisseld zodat er continue gekoeld kan worden. Hou wel goed de temperatuur in de gaten en zorg er voor dat het water geleidelijk afkoelt. Als het water te snel afkoelt dienen er kleinere flessen gebruikt te worden.

  Let wel op! Plaats nooit direct de flessen of ijs in het aquarium. Vissen kunnen hieraan die in contact komen met het ijs kunnen zich hieraan verwonden. Tevens kan de temperatuur plaatselijk te snel dalen. 

   
 2. Varieer met visvoer. Dit is goed voor de gezondheid van de vissen.
 3. Heeft u last van algen grijp dan niet gelijk naar bestrijdingsmiddelen, probeer de bron van het probleem te vinden.
 4. Tip: Hoe meer kennis u heeft over de aquarium hobby hoe beter u in staat bent om eventuele problemen voor te zijn. Lees dus regelmatig bij.
 5. Let bij de aanschaf van aquariumplanten of deze wel geschikt zijn voor uw aquarium. niet alle planten hebben dezelfde behoefte.
 6. Alg op de voorruit? Met een plukje filterwatten is het makkelijk te verwijderen.
 7. Tip! Verwijder makkelijk baardalg van hout en andere decoratie. Verwijder de decoratie en bestrijk het met EasyCarbo.
Heeft u zelf een handig tip die u met ons wilt delen?
Plaats hem in een reactie of stuur hem via Twitter @Aquarium123nl
      06-01-2015 18:10     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.