Weeping mos (Vesicularia ferriei)
0 Reviews | Review toevoegen

Weeping moss is een makkelijke mossoort die naar beneden groeit

€ 5,95
Prijs per cup (80cm³)

Voorraad :

Aantal: 
Bestellen

Vesicularia Ferriei is een soort mos dat naar de bodem toe groeit. Dit mos is voornamelijk aquatisch, maar overleeft een tijdje op het land als de luchtvochtigheid hoog genoeg is. In het Nederlands treurmos genoemd, maar vele zullen de Engelse benaming Weeping moss/mos gebruiken.

Het mos is zeer geschikt als decoratie rond de hardscape, bijvoorbeeld voor het maken van een mini-boompje. Of bij een tak samen met vuurmos om zowel boven als onder op te vullen.

Vesicularia Ferriei is vrij nieuw in de hobby en kan hogere lichtsterktes aan dan andere aquatische mossen. Naarmate de toppen van de plant naar buiten toe groeien, zal ze beginnen door te zakken en zo een treur/weeping uiterlijk krijgen. Het mos groeit vast aan decoratie.

Weeping moss heeft voorkeur aan een lagere PH waarde, zo tussen de 5 en 6. In het wild wordt deze plant vaak gevonden op zeer zure houtstammen of rotsen met een sterk zuur oppervlak. De ideale PH-niveaus liggen dus tussen de 5,0 en 6,0, maar treurmos kan hogere Ph ook overleven.

Het mos is makkelijk aan decoratie te bevestigen met Plantfix of binddraad.


Nederlandse naam: treurmos, hangmos

Herkomst: Azië (China)

Plaats: Voorgrond, op decoratie en achterwand
Max. lengte: nvt
Temperatuur: 10 tot 30 graden
Lichtbehoefte: groeit onder bijna elke omstandigheid. Maar is mooier en groeit harder bij meer licht.
ph: 5 tot 8

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Aantal

Prijs per cup (80cm³) (incl. btw)

1 of meer

€ 5,95

3 of meer

€ 5,50  € 4,45

10 of meer

€ 5,25  € 4,45