Echinodorus tenellus
Echinodorus tenellus
1 Reviews | Review toevoegen

De kleinste zwaardplant die zich vermeerderd door middel van uitlopers. de Echinodorus tenellus heeft redelijk wat licht nodig en groeit het beste bij zacht tot middelhard water wat rijk is aan Co2

€ 2,65
Prijs per pot

Voorraad :

Aantal: 
Bestellen

Echinodorus tenellus

In de natuur wordt de Echinodorus tenellus gevonden in zowel Noord- als Zuid-Amerika. Hoe komt dan voorral voor in moerassen aan de kust. Deze hebben een redelijke lage PH en hier komt ook de voorkeur voor zuur water van de tenellus vandaan. Deze hebben een fluctuerend waterpijl waardoor in de natuur de tenellus zowel onder- als bovenwater te vinden is.

De Tenellus is de kleinste zwaardplant die er is. Het plantje heeft een langwerpig smal blad op een steeltje en wordt maximaal 10 centimeter hoog. De plant wordt veel gebruikt om een "grasveldje" op de voorgrond te maken.

De Echinodorus tenellus vermeerderd zich door middel van uitlopers en zal als hij eenmaal is aangeslagen een mooi veld vormen. De plant is te beperken door regelmatig en vroegtijdig de uitlopers te verwijderen.

De Tenellus heeft redelijk wat licht nodig en groeit het beste bij zacht tot middelhard water wat rijk is aan Co2. Doordat de plant veel van zijn voedingstoffen via zijn wortels opneemt dient er een voedingsbodem aanwezig te zijn van goede kwaliteit. Hetzelfde effect kan worden bereikt door regelmatig kleikegels toe te voegen bij de wortels van de plant. Als de bodem is uitgeput is dit goed te zien aan de tennelus. De nieuwe bladeren zullen dan gelig worden. De plant heeft een voorkeur voor een zandbodem maar in fijn grind doet hij het ook prima.
 

Kenmerken:
Nederlandse naam: Dwergzwaardplant
Continent van herkomst: Noord- en Zuid-Amerika
Land(en) van herkomst: Amerika
Plaats in aquarium: Voorgrond en middenzone in kleine aquaria
Maximale lengte: 10cm

Minimale eisen:
Temperatuur: 18 tot 28 graden
Licht: Normaal tot zeer veel
Co2: Niet nodig
Ph: 5.5 tot 7,8
Hardheid: Zeer zacht tot medium

Optimale omstandigheden:
Temperatuur: 23-26 graden
Licht: veel tot zeer veel
Co2: Ja
Ph: 5.8 tot 6.9
Hardheid: Zacht
Extra: - Substraat rijk aan voedingstoffen(kleikegels)
- Zandbodem
-Goede vloeibare plantenvoeding.

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Ton - 15-02-2014 09:42

De Tenellus is toch wel 1 van mijn favoriete Echinodorus soorten. Vormt snel nieuwe uitlopers en maakt een mooi carpet(veld)

Aantal

Prijs per pot (incl. btw)

1 of meer

€ 2,65

6 of meer

€ 1,95