Alternanthera reineckii 5cm pot

Alternanthera reineckii 5cm pot
Alternanthera reineckii 5cm pot
0 Review | Review toevoegen
Verkoop per 6 potten, €1.59 per pot
€ 1,75

Dit product heeft een minimale afname aantal van 6

Aantal: 
Bestellen
 

Alternanthera reineckii

De Alternanthera reineckii is een plant die veel licht nodig heeft. Wordt hier niet aan voldaan dan zal de bovenkant van de plant gezond blijven terwijl de onderste bladeren het een stuk minder doen. Met voldoende licht zal de plant dus van boven tot onder gezond blad hebben.

Deze plant voelt zich het beste in voedingsrijk substraat met een fijne korrel, dus zand of grind met een kleine korrelgrootte met voedingsbodem is optimaal. Het water dient zacht-zuur te zijn, een ph tussen de 6,1 en 6,9 is optimaal, een uiterste bereik is tussen de 6 en de 7,3. In de natuur wordt deze plant gevonden in zacht stromend water, in het aquarium dient er dus rekening mee worden gehouden dat de plant niet direct op de uitstroom van het filter staat.

Van de Reinieckii zijn vele kweekvormen deze hebben andere bladgrootte, kleuren en lengte hebben. De rosaefolia is de makkelijkste kweekvorm die er beschikbaar is. 

Enkele kweekvormen die wij verkopen zijn:

De maximale hoogte van Papegaaiblad is 35cm, dit maakt hem een ideale plant voor de middenzone of voorgrond in het aquarium

De naam van de van de Alternanthera staat voor Althernus, latijns voor alternerend of terwijl afwisselend en Anthera is oud grieks voor meeldraden, dit slaat op op de meeldraden van de plant, deze zijn afwisselend vruchtbaar en onvruchtbaar. Reinekii staat voor de naam van de ontdekker de Duitse Eduard Martin Reineck. Die deze soort in Brazilie heeft ontdekt samen met Josef Czermak in 1897 in de deelstaat Rio Grande do Sul.

Kenmerken:
Nederlandse naam: Papegaaiblad
Continent van herkomst: Zuid-Amerika
Land(en) van herkomst: Brazilie, bolivia, argetinie, Paraguay,
Plaats in aquarium: middenzone en voorgrond
Maximale lengte: 35cm

Minimale eisen:
Temperatuur: 17 tot 26 graden
Licht: Veel tot zeer veel
Co2: ja
Ph: 6 tot 7,3
Hardheid: Zeer zacht tot redelijk hard

Optimale omstandigheden:
Temperatuur: 18-25 graden
Licht: veel tot zeer veel
Co2: Ja
Ph: 6,1 tot 6.9
Hardheid: Zacht
Extra: - Fijn substraat rijk aan voedingstoffen(kleikegels)
- Extra ijzer
- Goede vloeibare plantenvoeding.

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.