Alternanthera rosaefolia 5cm pot

Alternanthera rosaefolia Alternanthera rosaefolia pot
Alternanthera rosaefolia Alternanthera rosaefolia pot
Alternanthera rosaefolia 5cm pot
2 Reviews | Review toevoegen
Verkoop per 6 potten, €1.59 per pot
€ 1,75

Dit product heeft een minimale afname aantal van 6

Aantal: 
Bestellen
 
Alternanthera roseafolia

De Alternanthera reineckii werd als eerste ingevoerd in Nederland in 1965, De Rosaefolia is bekenste subsoort van de reineckii soort en is tevens ook het makkelijkste te houden. Deze plant groeit langs oevers van rivieren die periodiek overstromen tijdens het regenseizoen. De Alternanthera reineckii "roseafolia" afgekort Alternanthera rosaefolia genoemt soms ook wel eens aangeduid met de naam Alternanthera Pink.

De plant heeft stevige rood / paarse stengels en lange puntige bladeren. Deze zijn ideaal om een kleurcontrast in de achtergrond of middenzone van het aquarium te bewerkstelligen.

papegaaienblad is 1 van de makkelijkste rode planten voor het aquarium, die eigenlijk alleen eissen stelt aan verlichting en voedingstoffen, deze moeten beide voldoende zijn. Qua watersamenstelling zal hij het in de meeste aquaria goed doen. Met een sterke tot zeer sterke verlichting (2-4 watt per liter ) en CO2- injectie zal de plant op zijn mooist zijn. Als de plant in een aquarium wordt gehouden met weinig licht zullen de onderste bladeren de neiging hebben om uit te vallen. Dit kan met regelmatig snoeien verkomen worden.

Als de plant te hoog wordt is hij eenvoudig te snoeien en kunnen de toppen worden teruggeplaatst. Een basis plantenvoeding is voldoende en er kan altijd worden gekozen om extra ijzer toe te voegen om de kleur te bevorderen.

Origineel komt de plant uit Zuid-Amerika en komt uit de Amaranthaceae-familie. Naast zijn gebruik als aantrekkelijk aquariumplant wordt hij ook gebruikt als medicinale plant in sommige culturen.of als sierplant in tuinen.

Het planten van de Alternanthera is niet moeilijk. Verwijder te plant uit de pot en verwijder het steenwol. De plant goed afspoelen en daarna is de plant gemakkelijk te planten door de stengels in de bodem van het aquarium te steken en ze op een afstand van ongeveer 1 á 2 cm van elkaar te plaatsen.

In het algemeen is Alternanthera roseafolia een populaire en aantrekkelijke aquariumplant die een prachtige toevoeging is voor elk aquarium. Het is een makkelijk te verzorgen plant die niet veel onderhoud nodig heeft. Door zijn rode bladeren geeft hij een uniek en decoratief uiterlijk aan elk aquarium.
Kenmerken
Nederlandse naam Koperkleurig papegaaienblad
Continent van herkomst Zuid-Amerika
Land(en) van herkomst Peru, Bolivia, Venezuela, Colombia, Ecuador en Brazilië
Plaats in aquarium middenzone / achtergrond
Maximale lengte 30 tot 50cm
Minimale eisen
Temperatuur 17-28 graden
Licht veel tot zeer veel
Co2 Niet nodig
Ph 5 tot 8
Hardheid Zacht tot redelijk hard
Optimale omstandigheden
Temperatuur 23-26 graden
Licht Zeer veel
Co2 Ja
Ph: 6 tot 7
Hardheid: Zacht tot medium
Extra: -Schoon water
-indien mogelijk met voedingsbodem
-Een goede plantenvoeding
-Regelmatig snoeien
Toevoegen aan winkelmand, aantal: 
Voeg toe

Sorteren op:

Review toevoegen
Guyt - 27-12-2013 01:54

Supermooi plantje en in zeer goede staat bezorgd!

Luuk - 29-11-2023 06:28

Mooi plantje