Aponogeton boivinianus knol

De Aponogeton boivinianus
Aponogeton boivinianus knol
0 Review | Review toevoegen
Verkoop per 5 knollen, €2.81 per knol
€ 3,09

Dit product heeft een minimale afname aantal van 5

Aantal: 
Bestellen
 
Aponogeton boivinianus

De Aponogeton boivinianus is een erg mooie knolplant afkomstig van het eiland Madagaskar. Met zijn mooie gebobbelde bladeren die meer dan 40cm lang worden is het een ideale middenzone plant voor de grotere aquaria. De plant zal een goede voedingsbodem of voldoende kleikegels bij de wortels zeker waarderen.

De Boivinianus komt voor in de noordelijke regio's van Madagaskar, zowel in de ondiepe als diepere wateren en komt voor op zonnige en schaduwrijke plaatsen voor.

De Aponogeton boivinianus kan als middenzone of achtergrond plant worden neergezet. Ideaal is de plant voor de middenzone van grote aquaria. Hoe meer ruimte te plant krijgt aangeboden hoe meer ruimte hij zal nemen.

Een goede voedingsbodem of een flinke hoeveelheid kleikegels bij de wortels is zeker nodig om de plant tot zijn volledige potentie te laten groeien. In de eerste fase zal de plant zijn voeding uit de knol halen en zal hij in een rap tempo zowel bladeren als wortels aanmaken. Na deze fase zal de plant vooral de voeding die via de wortels wordt gegeven aanspreken.

Door de afstervende bladeren in een vroeg stadium te verwijderen wordt de plant mooi gehouden en zal de plant het een lange tijd uithouden in het aquarium. De plant kan in een rust-fase gaan en dan geen bladeren meer aanmaken. Het is dan verstandig om de knol uit het aquarium te halen en tussen vochtige filterwatten in een doosje op een koele plek te bewaren gedurende 8 weken. Of als de mogelijkheid er is kan ook de temperatuur aar beneden worden gebracht in het aquarium en de verlichting af te laten zwakken tot een minimum. Dit ook gedurende 8 weken.

De knol dient bij het planten niet volledig in het substraat te worden geplant. Zo wordt er voorkomen dat de knol kan gaan rotten. Een rottende knol is te herkennen aan het feit dat hij dan zacht is. Als er in de knol wordt geknepen dient hij stevig aan te voelen.

De plant wordt geleverd als knol met enkele sprieten of kleine bladeren. Dit doen wij omdat de bladeren erg gevoelig zijn voor transport schade en de plant als hij eenmaal is geplant binnen een week zijn eerste nieuwe bladeren gaat aanmaken.
 
Kenmerken:
Continent van herkomst: Afrika
Land(en) van herkomst: Madagaskar
Plaats in aquarium: Middenzone en achtergrond
Maximale lengte: +40 cm

Minimale eisen:
Temperatuur: 20 tot 26 graden
Licht: Matig tot zeer veel
Co2: Nee
Ph: 6 tot 8
Hardheid: Zacht tot middelhard

Optimale omstandigheden:
Temperatuur: 22 tot 24 graden
Licht: Normaal tot veel
Co2: Ja
Ph: 6,5 tot 7,5
Hardheid: Medium
Extra: Heeft een rustperiode nodig als hij geen bladeren meer aanmaakt.

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Het is tijdelijk niet mogelijk om te bestellen. 

Wij wensen u een fijne vakantie!

Met vriendelijke groet,

- Team Aquarium123.nl